Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Column


IKC

Woubrugge hangt niet meer aan de achterste borst, waarde columnlezer. Uiteindelijk vonden de gemeenteraadsleden het ook niet meer uit te leggen, dat dit dorp geen IKC zou mogen hebben. Terwijl er de komende jaren wel miljoenen euro's opzij gelegd worden voor integrale kindcentra in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Oude Wetering.

Het dorpje Woubrugge mag dan kilometers verwijderd liggen van het bestuurscentrum in Roelofarendsveen, de smeekbedes en pleidooien hebben het gemeentebestuur dan toch bereikt. Vorige maand schreven vertegenwoordigers van het onderwijs, kinderopvangorganisaties en sportclubs al een gezamenlijke brief, waarin het gemeentebestuur werd opgeroepen om ook een IKC in Woubrugge te helpen financieren. Dat verzoek werd in eerste instantie nog weggewoven. ,,Geen geld, geen ambtelijke capaciteit en de plannen moeten nog ontwikkeld worden'', zo stelden de bestuurders en politici.

Maar de vragen bleven komen; van de dorpsraad Woubrugge, uw columnist, collega-journalisten, vertegenwoordigers van allerlei organisaties en dorpsgenoten. Langzamerhand moeten de raadsleden beseft hebben, dat het simpelweg niet uit te leggen is. Waarom wel geld reserveren voor IKC's in Leimuiden, Oude Wetering en Rijnsaterwoude, maar niet voor Woubrugge? Terwijl de schoolgebouwen in dat dorp al ruim veertig jaar oud zijn en de leerlingen nu al in tochtige onderkomens zitten.

Je zou kunnen zeggen: 'Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald', maar zo ben ik niet. Chapeau voor de raadsleden, dat ze toch het licht hebben gezien en naar de rede geluisterd! Wellicht zullen de huidige leerlingen van het basisschoolonderwijs in Woubrugge niet van een nieuw IKC-gebouw kunnen genieten, maar wel de nu nog ongeboren generaties kinderen na hen. Regeren is vooruitzien en een nieuw IKC-gebouw is iets waar de toekomstige ouders van Woubrugge naar uit kunnen kijken.