Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Onrust over aanvaring veerpont


KAAG – Dertig jaar lang voer het pontje van en naar Kaageiland zonder enig probleem. Amper een maand nadat ODV Maritiem deze veerdienst had overgenomen, gebeurde er al een botsing met een passerend schip. De bewoners van Kaageiland maken zich hier veel zorgen over en een speciaal ingestelde 'pontraad' heeft hierover overleg gevoerd met wethouder Yvonne Peters.

De pontraad is een delegatie van de Dorpsraad, waarin meerdere partijen zijn betrokken. Deze pontraad volgt dit jaar de exploitatie van de veerdienst en dient verbetervoorstellen in. Grote zorgen zijn er over de opleiding en ervaring van de nieuw aangestelde pontbazen. Op 11 februari kwam het pontveer in aanvaring met een binnenvaartschip. De eilandbewoners maken zich zorgen over de veiligheid van zichzelf en hun kinderen. Met het aankomende vaarseizoen wordt het risico op dit soort aanvaringen alleen maar groter, zo is de vrees.
Bij de aanvaring is niemand gewond geraakt, maar ODV Maritiem heeft maatregelen genomen om te voorkomen, dat zulke incidenten niet opnieuw plaatsvinden. De verantwoordelijke schipper wordt niet meer op de pont ingezet en de overige nieuwe schippers worden verder getraind. De pontraad gaat er van uit, dat de oude garde pontbazen hun nieuwe collega's van ODV hierbij kunnen helpen.