Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Tweede sluisje


KAAG EN BRAASSEM – Bij het project Braassemerland moet, volgens afspraken van zo'n tien jaar geleden, uiterlijk in 2028 een tweede sluisje komen. Maar omdat de verkoop van de woningen zo goed loopt, hoopt wethouder Yvonne Peters, dat dit sluisje er een paar jaar eerder kan komen. Hierover is ze in overleg met de projectontwikkelaars om te kijken of dat ook mogelijk is. Dit liet Peters vorige week weten.

Het sluisje wordt geschikt voor sloepen en kleine bootjes, zodat de nieuwe bewoners van de huizen aan het water, met hun sloepjes verder kunnen varen dan nu het geval is. ,,Met zo'n 1.150 huizen, die er in het GEM-gebied (Gemeentelijke Exploitatie Maatschappij) Braassemerland gebouwd worden, komen er misschien wel 300 sloepjes bij. Als je een huis hebt, waarvan de tuin ligt aan een bevaarbare sloot: hoe leuk is het als je jouw sloep bij jouw tuin kan aanleggen?!'' Met de extra sluis blijft wel het 'wandelrondje Kaag', zo verzekert de wethouder. Het resultaat van de onderhandelingen tussen de wethouder en de projectontwikkelaars wordt over enkele maanden bekend.