Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

24 Nieuwe sociale huurwoningen


LEIMUIDEN – Er komen 24 bouwkavels voor sociale huurwoningen in de Nieuwe Rede in Leimuiden. Hierover hebben Woondiensten Aarwoude en Vibu Projectontwikkelingen afspraken gemaakt.Het bouwrijp maken van dit gebied, het voormalige derde veld van voetbalvereniging Kickers ’69, gebeurt al deze zomervakantie. De bouw van die huizen kan vervolgens dit najaar al beginnen. Deze woningen krijgen alle voorzieningen op de begane grond, zoals woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Tegelijkertijd hebben bewoners ook een eigen tuin en schuurtje. Fred Wagenaar, directeur van Vibu, laat weten: “Ik ben heel blij dat we deze stap samen met Woondiensten Aarwoude kunnen zetten. Wij hebben met de gemeente Kaag en Braassem afgesproken dat we als eerste de sociale huurwoningen gaan bouwen en zullen daar nu samen met Woondiensten Aarwoude invulling aan geven. We willen er echt een mooi plan voor Leimuiden van maken.”

In de Nieuwe Rede komen naast  24 sociale huurwoningen ook koopwoningen. Voor zowel de huurwoningen als voor de koopwoningen blijkt veel animo te zijn. Onder meer bij de Leimuidenaren zelf. Danny Visser, bestuurder van Woondiensten Aarwoude: “Vibu heeft ons gevraagd of we de nieuwe woningen met voorrang aan Leimuidenaren willen toewijzen. Ik vind dat een heel goed idee omdat we de nieuwbouw daarmee echt ten goede laten komen aan het dorp zelf. Ook kunnen we op die manier zorgen voor doorstroming, waardoor er in Leimuiden nog veel meer sociale huurwoningen vrijkomen.’’ Woondiensten Aarwoude gaat de gemeente Kaag en Braassem vragen, of de 24 nieuwe ‘comfortwoningen’ met voorrang aan huurders uit Leimuiden mogen worden toegewezen.