Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Kunstgraswens blijft bij ASC


OEGSTGEEST – Voetbalvereniging ASC blijft lobbyen om te proberen kunstgras aan te leggen op haar velden. Waar de club tot nu toe steeds een ‘njet’ te horen kreeg van het gemeentebestuur, lijkt de deur nu toch op een kleine kier gezet te zijn. Dat bleek tijdens de raadsvergadering vorige week.In 2017 pleitte ASC al voor de komst van kunstgras. Hierdoor kan er veel vaker op de velden gespeeld en getraind worden. Wie zelf voetballende kinderen heeft, die ervaring hebben met kunstgras, weet ook dat de jeugd deze vorm van ondergrond veel fijner vindt om op te spelen. Door het gladde veld wordt de wedstrijd niet negatief beïnvloedt door de plots van richting veranderende ballen, omdat zo’n bal in een veldkuil belandt.

Natuurliefhebbers maakten enkele jaren geleden bezwaar tegen de komst van kunstgras op de voetbalvelden, ondanks de toezegging van ASC dat ze de natuur ruimschoots willen compenseren. Maar het bestuur van ASC blijft lobbyen om de komst van kunstgras toch te realiseren. Gemeenteraadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) riep het college van burgemeester en wethouders op, om hier niet in mee te gaan. Ze verwees naar een raadsbesluit, dat er geen kunstgras aangelegd mag worden in de Overveerpolder. Wethouder Nieuwenhuis erkende dit, maar stelde ook: ,, We voeren nu gesprekken over het sportakkoord. Dit onderwerp is op de agenda gezet. We komen bij de raad terug met een voorstel over wat we gaan ontwikkelen.’’