Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Raad Oegstgeest wil samenwerken in de regio


OEGSTGEEST – Als allerlaatste politieke daad kreeg raadslid Ria Pasterkamp (PrO) het voor elkaar, dat de voltallige raad zich uitsprak om nieuwe stappen te zetten voor de regionale samenwerking.Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zetten bestuurders van de gemeenten in de Leidse regio alles op alles om Leiden en de omliggende dorpen meer met elkaar te verbinden. Maar een meerderheid van de raadsleden wilde daar niet aan. Het gevoel was, dat het allemaal te snel ging. Maar Oegstgeest moet niet een eiland in de Leidse oceaan blijven.

Pasterkamp verwoordde de gevoelens van de raad: ,,Na het vastlopen van de regionale samenwerking, is de wil om samen te werken nooit weggeweest. Het gaat er om, dat we richting geven aan de inhoud van de samenwerking. Nu is het tijd, dat we van papier naar persoonlijke ontmoetingen gaan.  We moeten in gesprek gaan met andere raadsleden om persoonlijk te zeggen, dat we willen samenwerken. We gaan niet achterover leunen en wachten waar colleges mee gaan komen. Maar we gaan ook zelf wat vinden van de inhoud van regionale samenwerking.’’ De gemeentelijke griffier moet een bijeenkomst organiseren, waarbij de raadsleden van verschillende gemeenten in de Leidse regio elkaar ontmoeten.