Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Beter skateboardpark blijft vurige wens


OEGSTGEEST – Je bent jong en je wilt wat. Skateboarden bijvoorbeeld. Nou heeft de gemeente Oegstgeest vele jaren geleden een skateboardpark aangelegd, maar dat is al lang niet meer geschikt voor het eigenlijke doel. De skateboardjongeren balen er flink van en vragen de politieke partijen om hulp.Gemeenteraadslid Ingrid van Dillen (CDA) nam het donderdag 25 april op voor deze jongeren. ,,Het huidige skateboardpark is niet geschikt voor skateboarden, maar meer voor BMX-fietsen. De jongeren vragen, dat dit wordt aangepast, zodat meer jongeren er gebruik van kunnen maken.’’ De skateboarders én hun ouders hebben aangegeven, dat ze bereid zijn om mee te betalen aan de kosten. Bijvoorbeeld door het aanschrijven van fondsen. Van Dillen vindt dit een geweldig initiatief: ,,Ze hadden zelf allerlei ideeën hoe dit op een zo goedkoop mogelijke manier, binnen de huidige contouren, aangepast zou kunnen worden. Daarnaast zien we dat een dergelijke activiteit ook preventief kan werken in het sociaal domein. Denk daarbij aan tegengaan van overgewicht, overmatig beeldschermgebrulk en eenzaamheid onder jongeren.’’ Van Dillen riep de wethouder op om in gesprek te gaan en te kijken of het skateboardpark aangepast kan worden.

Maar zo snel gaat het niet, gaf wethouder Nieuwenhuis aan. ,,We zijn in gesprek met deze initaitiefnemers, maar ook de gemeente Leiden, omdat het hen ook kan raken. We kijken wat de wensen zijn en kijken of er belangen van omwonenden in het spel zijn.’’ Als dat allemaal in kaart gebracht wordt en duidelijk is hoeveel het herstel van het skateboardpark gaat kosten, zal Nieuwenhuis de gemeenteraad verder informeren. Hij vertelde niet, hoe lang dit gaat duren.