Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Brandweer


KAAG EN BRAASSEM / REGIO – De toekomst van 47 brandweerkazernes wordt de komende maanden bepaald. Dat blijkt uit een memo van de Veiligheidsregio Hollands Midden, die de gemeenteraad heeft ontvangen.

De Veiligheidsregio laat weten, dat het ,,een grote opgave is de brandweerzorg vanuit 47 kazernes te continueren met gelijktijdige, grote investeringen op het gebied van materieelvervanging, arbeidshygiëne, uitruk op maat en brandveilig leven.’’ Daar komen andere uitdagingen bij, zoals het werven en behouden van vrijwilligers en de problemen die opspelen bij het blussen van complexere branden vanwege technologische ontwikkelingen. ,,De gevolgen voor het huidige bedrijfsmodel van de brandweer dienen onderzocht te worden’’, aldus de Veiligheidsregio in haar memo.