Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Chocolaterie Pierre


Chocoladepareltje in de Hoofdstraat

HILLEGOM – Je loopt door de Hoofdstraat in Hillegom en plotseling valt het je op; die ene winkel, waar ambachtelijk vakmanschap niet alleen een woord is, maar ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Dat is waar het bij Chocolaterie Pierre om draait. Dit familiebedrijf viert haar 25-jarig bestaan en is een paradijs voor de ware chocoladeliefhebber.

Door Joep Derksen

Het alleen al naar binnen lopen bij de winkel is een prettige ervaring. De geur van verse chocolade komt je tegemoet. De chocolade zelf is uitgestald in allerlei prachtige variaties; bonbons, in plakjes of met hele repen. Iets verderop staan enkele fraaie tafels, waar de klanten bij kunnen zitten. Terwijl je geniet van een kopje koffie of cappuccino heb je uitzicht op het deel, waar de chocolade vers bereid wordt. Alleen daarom al is het waard, om bij Chocolaterie Pierre naar binnen te gaan!

Karin is samen met Gert en haar zoon Jeffrey mede-eigenaar van Chocolaterie Pierre. Het familiebedrijf is onlangs verhuisd naar de nieuwe en grotere locatie op de Hoofdstraat 137, maar het knusse familiebedrijfgevoel is gebleven. De klanten hebben vrij uitzicht op de drie temporeermachines; deze draaien continue om de witte, melk en pure chocolade op temperatuur te houden. ,,Zo zorgen we voor een voldoende hardheid en een mooie glans van de chocolade’’, informeert Karin.

Achter de honderden verschillende chocoladeproducten zit een uitgewerkte filosofie: ,,Wij willen, dat kwaliteit bovenaan staat en dat de klanten zich prettig voelen. Als je hier bent, zou je gelokt moeten worden door al het lekkers, wat je ziet. Tijdens het drinken van een kopje koffie, kun je zien hoe alles fairtrade gemaakt wordt.’’ Chocolaterie Pierre heeft namelijk het officiële Fairtrade logo, dat is afgegeven door chocoladeleverancier Callebaut.

Ook de manier van chocoladeproducten bereiden, is bijzonder. De meeste werknemers hebben namelijk een patisserie-opleiding voltooid. ,,Wij werken zelf heel veel met vormbonbons. De chocolade wordt in de vorm gegoten, waarna er een bodem in komt met de vulling er op. Vervolgens gaat het direct de winkel in; onze producten zijn dus kakelvers!’’ Chocolaterie Pierre heeft geen grote voorraden, maar door haar kwaliteit worden hun producten wel in diverse restaurants geserveerd. Elke week heeft Chocolaterie Pierre verse bonbons en chocoladeproducten in de vitrine staan.

Chocolaterie Pierre heeft ook haar eigen ‘Pierre Noire chocolade’: ,,Dat hebben we zelf laten ontwikkelen, met de lekkerste cacaosoorten. Het is extra pure chocolade, dat heel toegankelijk is voor mensen, die doorgaans puur niet zo lekker vinden. Pure chocolade is heel goed voor je hart en bloedvaten. En het helpt met lijnen: als je even een hongerklopje krijgt, neem je een hap pure chocolade en je maag is meteen gevuld.’’

Karin tipt: ,,Onze caramelbonbons hebben we al vanaf dag één in ons assortiment. En van heinde en verre komen mensen onze carameltruffelbonbons met hazelnoot halen. Nieuw zijn de bonbons met bananenvulling en de extreem populaire vanillebonbons.’’ Ze sluit af met een nieuwtje voor alle lezers van Proef: ,,Vanaf juni verkopen we drie soorten ijscoupes met zelfgemaakt ijs: onze vruchtencoupe, chocoladecoupe en de verrassingscoupe.’’

Langs komen?: Chocolaterie Pierre aan de Hoofdstraat 137 in Hillegom, T: 0252 525 210, W: www.chocolateriepierre.nl. Of bezoek de winkel in de Kleine Houtstraat in Haarlem.