Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Column


Naïef

Dit gemeentebestuur is er een enorm voorstander van, dat de recreatie toeneemt. En dus mogen er volop vakantiehuisjes gebouwd worden door de hele gemeente. Ben je een inwoner en wil je een huis bouwen? Plak er het label ‘vakantiewoning’ op, en je bent al zo goed als verzekerd van de bouwvergunning.

Maar zo’n ‘ja, mits’ houding van de gemeente brengt natuurlijk grote risico’s met zich mee. Dat het college van burgemeester en wethouders en – in haar kielzog – de gemeenteraadsleden te snel enthousiast zijn over bouwvoorstellen. Iedere week moeten de collegeleden een oordeel geven over allerlei nieuw- en verbouwplannen. En daar zat onlangs ook een plan bij voor het bouwen van een appartementencomplex met honderd hotelkamers. Voor recreatieve doeleinden bestemd. Dat ziet het college wel zitten, liet wethouder Inge van der Meer weten.

Maar opmerkelijk was, dat de eigenaar van de grond waarop die honderd hotelkamers moeten komen, helemaal nergens van weet. Het gaat namelijk om het terrein van de voormalige jachthaven Van Grieken. Er is dus een projectontwikkelaar, die bedacht heeft dat hij op dat terrein een mooi ‘hotel’ neer kan zetten. Maar hij wilde niet het gebied alvast kopen, voordat er zekerheid was, dat zo’n plan uitgevoerd kan worden. Nu is duidelijk, dat het college zo’n initiatief zal verwelkomen en kan de projectontwikkelaar de grond kopen. Al heb ik zo’n donkerbruin vermoeden, dat Van Grieken de verkoopprijs nu een stukje hoger gaat bijstellen.

Tja, honderd hotelkamers. In Rijnsaterwoude. En die moeten dan dagelijks volgeboekt worden door toeristen? Afgelopen zondag was ik in dit mooie dorp, maar ik heb daar nog geen handvol toeristen zien rondlopen, waarde columnlezer. Noem het naïef, maar vallen Oost-Europese werknemers ook onder de categorie ‘Recreatie’?