Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

De Bouwapp voor inwoners


LEIMUIDEN – Wie wil weten, wat er allemaal aan bouwactiviteiten in het dorp gebeuren, kan dit via een ‘bouwapp’ volgen. Of, om precies te zijn: De bouwapp. Wethouder Yvonne Peters introduceerde deze app voorafgaand aan de projectenmarkt Leimuiden afgelopen donderdag.

De komende jaren gaat heel Leimuiden op de schop. Waaronder natuurlijk de veelbesproken Passage Leimuiden, maar ook worden de wegen rondom het te bouwen Integraal Kindcentrum aangepakt. De Acacialaan, Kastanjelaan, Ieplaan en omgeving worden gereconstrueerd; net als de Willem van der Veldenweg en de Herenweg. En dat gaat gevolgen hebben voor de inwoners. Al die ontwikkelingen zijn weliswaar te vinden op de website van de gemeente Kaag en Braassem, maar Peters is de eerste die erkent, dat zo’n website niet ideaal is. Vol trots toont ze daarom ‘De Bouwapp’ op maar mobieltje. ,,Op deze app kunnen ontwikkelaars hun projecten zetten. We hopen dat alle initiatiefnemers hun ontwikkelingen op die bouwapp uploaden, zodat je kunt kijken wat er gebeurt in het dorp en of er wegafsluitingen aan zitten te komen.’’ De Bouwapp is ook geschikt voor informatie over bouw- en wegwerkzaamheden elders in Kaag en Braassem en de rest van het land.