Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Groen en Doen


KAAG EN BRAASSEM – Wie graag meer natuur in zijn of haar omgeving wil hebben, kan dat nu zelf realiseren. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem heeft hiervoor de actie ‘Groen en Doen!’ opgezet. Wanneer minimaal drie huishoudens meedoen, kunnen ze een stukje openbaar grondgebied adopteren.

Nadat ze hun herinrichtingsplannen hebben gedeeld met de gemeente, kunnen bijvoorbeeld de huidige saaie struiken vervangen worden door bloem- en besrijke planten. Of de buurt kan er bomen planten, zodat CO2 omgezet kan worden in zuurstof. Het is zelfs mogelijk, om parkeerplaatsen of hele trottoirs te vervangen voor groene natuur, al moet daar dan wel toestemming voor zijn van de hele buurt.

Niet alles is mogelijk; het groen moet wel een beetje bij de gemeente Kaag en Braassem passen. Wethouder Yvonne Peters laat weten, dat er nu al mensen zijn, die hun omgeving een stukje groener willen maken. Met hen gaat de gemeente alvast aan de slag. De gemeente kan in het begin zelfs helpen met het verstrekken van onderhoudsmaterialen, zoals schoffels en snoeischaren. Of zelfs de aanschaf van planten. Maar vervolgens is het beheer en onderhoud de verantwoordelijkheid voor de Groen- en Doeners.

Volgens de wethouder is dit geen bezuinigingsmaatregel: ,,Het is de kans voor inwoners om het door hun gewenste groen op een eigen manier in te richten.’’