Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Inloopavond


ROELOFARENDSVEEN / OUDE WETERING – Het bestemmingsplan Veenwetering, het noordelijke deel van de samengegroeide kernen Roelofarendsveen en Oude Wetering, wordt vernieuwd. Dat biedt kansen voor ondernemers en inwoners in dit gebied, dat ten westen van de Alkemadelaan ligt. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit om dinsdag 14 mei naar een inloopbijeenkomst te gaan.

Daar meldt de gemeente, welke plannen er zijn voor dit gebied. Inwoners kunnen controleren, of er fouten staan in het vernieuwde bestemmingsplan, bijvoorbeeld een verkeerd ingetekend bouwvlak. Maar ook kunnen ze (ver)bouwplannen melden, zoals een dakkapel of aanbouw van het huis. Mogelijk kunnen deze plannen dan nog gratis meegenomen worden in het bestemmingsplan Veenwetering. Dat scheelt weer in de legeskosten voor de initiatiefnemers. Al kan het wel zijn, dat de definitieve toestemming voor je (ver)bouwplannen wat langer op zich laat wachten. De procedures rondom de wijziging van een bestemmingsplan voor een heel gebied, duren in verband met bezwaarprocedures vaak een langere tijd.