Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Noodlokalen voor GDT


OEGSTGEEST – De gemeenteraad ging donderdag 25 april unaniem akkoord met de komst van twee mobiele leslokalen voor de Gevers Deutz Terweeschool (GDT). Met dit besluit hoeven de basisschoolleerlingen niet meer naar het Teylingen College, om daar een deel van de lessen te volgen.

Tot een maand geleden was het plan van het college van burgemeester en wethouders duidelijk; De Gevers Deutz Terweeschool moest uitbreiden, maar dat kon ook door een deel van de leerlingen onder te brengen bij een andere school. En het Teylingen College had nog wel een plek. Volgens wethouder Huizing vond het schoolbestuur dit ook een prima oplossing, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn.

Zowel het schoolbestuur als de ouders kwamen in het geweer. Basischoolkinderen mixen met middelbare schoolleerlingen; dat was absoluut niet gewenst. De raad riep de wethouder vorige maand op, om te kijken of het toch niet beter was om een leslokaalcontainer aan te schaffen. De wethouder liet dit uitzoeken en kwam vervolgens met het voorstel om zelfs twee van die containers te kopen. De kosten, een slordige 106.000 euro kunnen voor een klein deel nog terugverdiend worden, als die leslokaalcontainers na gebruik weer doorverkocht worden.

Huizing weersprak, dat hij de gemeenteraad verkeerd geïnformeerd had, met de mededeling dat het schoolbestuur akkoord was met het onder laten brengen van enkele tientallen leerlingen op het Teylingen College. ,,Laten we het er op houden, dat het een misverstand is geweest.’’ Over de reden, waarom de GDT twee noodlokalen krijgt, lichtte Huizing toe: ,,De leerlingenverordening, de wet dus, geeft hen het recht op twee noodlokalen.’’

Op dit moment is het nog niet duidelijk, of de GDT alleen gerenoveerd wordt, of dat er een compleet nieuw schoolgebouw komt. Huizing: ,,Daar gaan we naar kijken, in hoeverre een van deze beide keuzes praktisch en financieel uitpakt. Uw raad moet daar een keuze in maken.’’ Nadat de raadsleden unaniem instemden met de aanschaf van twee noodlokalen, klonk er een luid applaus vanaf de publieke tribune. De burgemeester greep hierop verrassenderwijs niet in, terwijl hij dat wel deed bij een applaussteunbetuiging van het publiek tijdens een eerdere vergadering.