Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Paniek over rioolbelasting


LEIMUIDEN – De eigenaren van stacaravans op camping De Drecht hebben het gevoel, dat ze financieel gepakt worden door de gemeentelijke belastingdienst. Doordat de gemeenteraad vorig jaar een besluit nam, dat alle rioolaansluitingen belast moeten worden, incasseert de gemeente 81.300 euro. Alleen al voor de 300 aansluitingen op deze camping. Voorheen ontving de gemeente 2.500 euro van de campingeigenaren. Maar nu moeten de 300 stacaravanbezitters elk 271 euro betalen. En dat komt bovenop de ruim 300 euro aan forensenbelasting.

Van de totale kosten, 617 euro, kun je met gemak een retourticket naar Hongkong kopen. Voor veel gebruikers van camping De Drecht komt de enorme belastingheffing volkomen onverwacht. Één eigenaresse heeft al met tranen in haar ogen moeten besluiten, dat ze gedwongen is om haar stacaravan te verkopen, laat Alex Roos, mede-eigenaar van de camping weten. Hij pleit bij de gemeenteraad voor het afschaffen van de forensenbelasting voor de stacaravans.

,,Onze camping is maar de helft van het jaar open en dan kunnen de meeste mensen hun stacaravans alleen in de weekenden en tijdens hun vakanties  gebruiken. Onze gasten zijn enorm geschrokken van deze rioolaanslag.’’ Roos wijst er op, dat de nabijgelegen campings op grondgebied van de gemeente Teylingen dit soort exorbitante belastingaanslagen niet krijgen. En dat kan leiden tot een massale uittocht van zijn gasten naar de concurrentie. ,,Door die oneerlijke strijd dreigen wij een Camping Oranje te worden.’’

De gemeenteraadsleden gaan vragen stellen aan verantwoordelijk wethouder Petra van der Wereld (SVKB). Fractievoorzitter Nick van Egmond geeft aan, waarom: ,, Ik dacht dat die 2.500 euro (het totaalbedrag aan rioolbelasting, dat tot vorig jaar door de campingeigenaar betaald werd, JD) verdeeld zou worden over alle aansluitingen. Maar dit is een gigantisch verschil.’’