Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Sportverenigingen nemen kunstgrasvelden over


Kaag en Braassem – In Kaag en Braassem liggen zes kunstgrasvelden, waar nu nog de gemeente zelf voor verantwoordelijk is. Dat gaat veranderen; de verschillende (voetbal)verenigingen nemen de zorg voor en het onderhoud van die velden over. Tenminste; voor de komende dertig jaar. In ruil daarvoor betaalt Kaag en Braassem een afkoopsom zodat die velden te zijner tijd ook vervangen kunnen worden.Ook de zorg voor andere objecten, zoals sportkantines, wordt overgedragen aan de buitensportverenigingen. Kaag en Braassem betaalt voor ieder kunstgrasveld een afkoopsom en daarnaast moet iedere vereniging nog extra wensen uitonderhandelen met de gemeente. Daarnaast betaalt de Stichting Beheer Gemeentelijke Buitensportaccommodaties mee aan de toekomstige vervanging van de kunstgrasvelden.

Toch is de gemeente niet helemaal af van haar verantwoordelijkheden. Bij grote en onverwachte wijzigingen, bijvoorbeeld. Zoals een besluit van de rijksoverheid, dat alle kunstgrasvelden met rubberen korrels vanwege gezondheidsgevaar vervangen moeten worden. Op zo’n moment kunnen de clubs weer bij Kaag en Braassem aankloppen.

De verenigingen zelf blijven verplicht om hun velden en faciliteiten ook open te stellen voor ‘maatschappelijke doelstellingen’, zodat hockeyvelden en voetbalvelden niet alleen voor deze sporten gebruikt worden.