Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2019

Start bouw Elka nog dit jaar


LISSE – Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om de bouwplannen van Elka aan te passen. Daarmee wordt het nieuwbouwplan met 26 appartementenwoningen en veertien waterwoningen het meest ambitieuze project tot nu toe. De maximum hoogte wordt namelijk 24,5 meter en dat is voor Lisse een record.

Joep Derksen

Het aantal bezwaren tegen de bouwplannen is verminderd, laat wethouder Jeanet van der Laan weten. Op het laatste moment zijn er wat kleine aanpassingen gedaan. Zo worden er twee parkeerplaatsen meer gereserveerd, zodat het totale aantal plekken 70 wordt en er komen twaalf bomen bij het flatgebouw (drie meer dan eerst de bedoeling was). Een ‘recreatieve verblijfplaats’ verschijnt op de hoek, vlak aan het water en op loopafstand van het Bloembinderspark. Dat wordt geen hangplek, zo verwacht de wethouder, ook al komen daar twee bankjes te staan. ,,De locatie is zo gekozen, dat er minimaal last zal zijn van hangjongeren.’’

De start van de bouw kan op zijn vroegst pas aan het eind van dit jaar beginnen. De verwachting is namelijk dat er nog een handvol omwonenden zijn, die bezwaar maken en naar de Raad van State stappen. Zij maken zich onder meer zorgen over verlies van uitzicht en geluidsoverlast tijdens het bouwen. De wethouder verzekert, dat de gemeente controleert dat het heien van de palen niet meer lawaai mag maken dan 60 decibel.