Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Stemmen op beste initiatief


KAAG EN BRAASSEM – Wie woensdag 23 mei gaat stemmen in Kaag en Braassem, mag tegelijkertijd bepalen welk dorpsinitiatief in aanmerking komt voor 2.000 euro. Het gemeentebestuur combineert hiermee inwonerparticipatie met de kans op een hogere opkomst tijdens de Europese Verkiezingen.

De gemeente Kaag en Braassem bestaat tien jaar en daarom heeft het gemeentebestuur inwoners, stichtingen en verenigingen uitgenodigd om initiatieven in te dienen. Per dorpskern krijgt één initiatief 2.000 euro. Wethouder Yvonne Peters laat weten, dat er 44 initiatieven zijn ingediend. Het gemeentebestuur gaat niet zelf bepalen, wat het beste initiatief per kern is; dat wordt aan de inwoners overgelaten.

Dit keer krijgt iedereen die gaat stemmen, de mogelijkheid om hierover mee te beslissen. ,,Alle stemmers voor de Europese Verkiezingen kunnen in het stembureau tegelijkertijd met een sticker op een bord aan de muur aangeven, wel initiatief in hun dorp hun voorkeur heeft.’’ De wethouder hoopt, dat hierdoor ook de opkomst wat hoger wordt. ,,We doen ons best om daar op deze manier aan bij te dragen.’’

Het college van burgemeester en wethouders bepaalt uiteindelijk, wat de winnende initiatieven zijn. De winnaars worden in juli bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.