Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Uit het lood


KAAG – De veerstoep en remmingswerker voor het pontje Kaag-Buitenkaag blijkt veel ernstiger beschadigd, dan eerst werd gedacht. Vorige week ramde een binnenvaarschipper het aangemeerde pontje aan de Buitenkaagkant en dat zorgde voor grote schade aan zowel de veerstoep als de remmingswerker. En dat heeft gevolgen voor het transport van zware voertuigen boven de vijf ton.

Op de zijkant van het veerpontje zitten twee pennen, die normaliter altijd in de palen van de remmingswerker vallen. Zo ligt het pontje stabiel, op het moment dat dit zware verkeer de pont op- en af rijdt. Maar doordat de remmingswerker uit het lood is gestoten, is die stabiliteit er niet meer. Dus moeten de pontmedewerkers ingrijpen, iedere keer wanneer er een vrachtwagen of trekker naar de overkant moet. Met grote sjorbanden moeten ze dan het pontje vastbinden aan de kade.

De aanvaring komt op een heel slecht moment, want de gemeente had die veerstoepen net gerestaureerd. Het gemeentebestuur is van plan, om deze veerstoepen aan de Buitenkaagkant opnieuw te repareren, maar dan wel na afloop van het recreatieseizoen, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht de veiligheid van de pontgebruikers in het geding komen, dan worden de reparatiewerkzaamheden wel vervroegd uitgevoerd, verzekert wethouder Yvonne Peters. De veerstoep aan de Kaagkant wordt, volgens planning, in de nacht van 14 op 15 juni gerenoveerd. Dan is het pont zo’n twaalf uur uit de vaart.