Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Villa Zeezicht & Bistro De Zalm


Vers, (h)eerlijk en met passie

NOORDWIJK - Met de opening van Villa Zeezicht in januari is een jarenlange droom van Patty en Wilko van der Zalm eindelijk uitgekomen. Nadat Wilko’s grootouders een hotel begonnen aan de Erasmusweg, is er nu een prachtig appartementencomplex met ‘huiskamerrestaurant’ gerealiseerd. Over ieder van de circa dertig gerechten is nagedacht en alles wordt vers en met passionele aandacht bereid.

Door Joep Derksen

Ieder seizoen heeft Bistro De Zalm een nieuwe menukaart, speciaal samengesteld door chef-kok Harry met zijn team van Noordwijkse medewerkers. De kernwoorden zijn niet voor niets: ‘Vers, lokaal, heerlijk en gepassioneerd’. Dat blijkt ook uit alles, zo valt de bezoeker van de bistro op. Je wordt warm verwelkomd in een huiskamerrestaurant en neemt plaats in een van de comfortabel zittende stoelen. Of gaat bij de bar zitten, precies wat je zelf wil. Villa Zeezicht heeft haar restaurant namelijk ook beschikbaar gesteld voor mensen, die niet in een van de 24 fraaie appartementen logeren.

Patty van der Zalm informeert: ,,Onze filosofie is, dat we (h)eerlijk en echt eten serveren. Bij ons komt niets uit een pakje, maar alles is vers en lokaal. Ons vlees halen we bij slagerij van der Bent en de groenten komen van Peter Broekhof.’’ Een van de specialiteiten op de menukaart, waar veel mensen op af komen is – hoe kan het ook anders – de zalm. In het afgelopen voorseizoen werden de eetgasten verrast met een Zalm ‘En Papillotte’, een zalm die gestoomd wordt met verse seizoensgroente. Vanaf juni wordt dit vervangen door een perfect gegrilde zalmmoot, geserveerd met een spinaziestampotje en saffraan saus; om je vingers bij af te likken!

De foto’s bij dit artikel geven een mooi overzicht van de speciale gerechten, die je bij Villa Zeezicht kunt krijgen. Zoals de Zalmbonbon dat gepresenteerd wordt als een zalmpakketje gevuld met heerlijke rivierkreeftjes. Of wat dacht je van de tiramisu, die op een speciale manier gepresenteerd wordt. Een absolute aanrader is de gevulde parelhoen, maar ook vegetariërs komen bij Villa Zeezicht aan hun trekken. Hét vegetarische gerecht voor deze zomer wordt een basilicum-tomaat-mascarpone taart met salade.

Wilko laat weten: ,,Bij ons restaurant is iedereen welkom. Of je nu uitgebreid wilt zitten, of snel wat komt eten; het maakt allemaal niet uit. Als familiebedrijf willen we onze gasten het huiskamergevoel geven.’’ (Groot)ouders met kinderen kunnen ook gebruik maken van de speciale kinderspeelhoek; het kroost kan daar helemaal los gaan, terwijl de volwassenen rustig kunnen eten. En genieten van een heerlijk wijntje of een Warsteinerbiertje.

Dat Villa Zeezicht écht bijzonder is, blijkt wel uit het gemiddelde cijfer dat hun gasten geven: maar liefst een 9,7 op Booking.com. Wie hier komt, heeft echt genoten, zo blijkt wel. De gasten geven hoog op over de bijzondere en met passie gemaakte gerechten, voor uitstekende tarieven. Wilko en Patty sluiten af met een nieuwtje: in juli en augustus vindt iedere donderdag weer de traditionele BBQ-avond plaats. Wie dit mee wil maken, moet op tijd reserveren.

Voor meer informatie: Villa Zeezicht / Bistro De Zalm, Erasmusweg 20, Noordwijk, T: 071 361 1300, W: www.hotelvillazeezicht.nl