Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Wethouder neemt AutoMaatje in gebruik


KAAG EN BRAASSEM – Woensdag 8 mei is het zo ver; dan wordt de ANWB AutoMaatje in gebruik genomen. Wie geen eigen vervoer heeft, of niet mag rijden, krijgt met AutoMaatje haar of zijn eigen privéchauffeur.

Wethouder Petra van der Wereld verzorgt die dag het allereerste AutoMaatjeritje als vrijwilliger. Ze licht toe: ,,Als je vervoer nodig hebt, kun je twee dagen van tevoren een wagen bestellen. Vervolgens wordt een vrijwilliger gezocht, die kan en wil rijden. De chauffeur van de auto krijgt 30 cent per kilometer.’’ Het uiteindelijke bedrag wordt aan het eind van de rit betaald door de gebruiker. De wethouder vindt AutoMaatje een uitstekend initiatief: ,,Je kunt je vrijheid behouden en het is een aanvulling op de regiotaxi. Je hoeft ook niet een half uur van tevoren klaar te zitten en je rijdt niet met anderen.’’