Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Zelfstandigheid


KAAG EN BRAASSEM – Er zijn maar weinig mensen met een licht verstandelijke beperking in deze gemeente, die mee willen doen aan een woontraining. Als deze mensen niet meer ‘intramuraal’ zitten, maar meer zelfstandig kunnen wonen, biedt dat veel voordelen. Zo kunnen ze zelfstandiger leven en het scheelt de samenleving nog geld ook.

Maar veel enthousiasme is er dus nog niet, zo blijkt uit ambtelijke stukken. ,,Het aantal inwoners uit Kaag en Braassem dat wordt getraind/begeleid, blijft achter bij de verwachtingen vanuit 2017. In 2018 hebben drie inwoners de woontraining gevolgd. Op dit moment zitten er geen inwoners uit Kaag en Braassem in traject.’’ Tom in de Buurt richt wervingsactiviteiten volgens de gemeente vooral op Alphen aan den Rijn. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem stopt daarom met het financieren van een ‘begeleidersfunctie’, maar wel wordt geld bijgedragen voor een ‘zelfstandigheidscoach’ van Tom in de Buurt. Dit levert een besparing op van ruim 43.000 euro.