Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2019

Zestig woningen voor 18 miljoen euro

LISSE – De gemeente Lisse heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar Timpaan voor de bouw van zestig woningen. De totale waarde van dit project is zo’n 18 miljoen euro. Er komen sociale woningen (198.000 euro), huizen van rond de 250.000 euro, maar ook duurdere villa’s tot 550.000 euro. Wie nog een tonnetje of zeven in zijn kluis heeft liggen, komt in aanmerking voor een van de vijf dijkwoningen of vier kadewoningen in het plan.

Joep Derksen

Ingeborg de Jong, algemeen directeur bij Timpaan, tekende samen met wethouder Jeanet van der Laan de samenwerkingsovereenkomst. De wethouder: ,,Het is heel belangrijk, dat dit project snel in gang wordt gezet, want de mensen wachten op de nieuwbouw.’’ Van de 60 woningen zijn er 18 koopwoningen in de sociale sector. Wie zo’n woning koopt, wordt via een antispeculatiebeding contractueel verplicht om dat huis minimaal drie tot vijf jaar te houden. Zo wordt speculatie van die huizen tegengegaan, hopen De Jong en Van der Laan.

Overigens zijn de sociale koopwoningen niet alleen bestemd voor de inwoners van Lisse; iedereen mag zich hier voor inschrijven. De verkoop van alle huizen begint na de zomer, zodat de eigenaren al vanaf kerst 2020 in hun nieuwe huis kunnen wonen.

Voor meer informatie: www.nieuwmeerzicht.nl.