Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Zonnepanelen in gebruik genomen


KAAG EN BRAASSEM – Wethouder Inge van der Meer nam maandagavond 15 april 229 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in gebruik. Zij deed dit samen met Job Grovestein van de energiecoöperatie KBenergie; deze organisatie zorgde voor twintig inwoners, die deze panelen gesponsord hebben. De opbrengst van de zonnepanelen wordt over deze paneleninvesteerders verdeeld. Hierdoor verdienen ze binnen tien jaar hun geld terug.

De panelen leveren 62.000 kilowattuur per jaar aan elektriciteit op. Dat staat gelijk aan de energieopwekking van 18 gezinnen. Voor Grovestein is de ingebruikname van de zonnepanelen ,,een droom die uitkomt. Twee jaar geleden was het in Kaag en Braassem op gebied van duurzame energieopwekking hartstikke slecht. Als je door de dorpen fietste, waren er veel te veel daken waar nog geen zonnepanelen op lagen.’’ Hij riep eigenaren van gebouwen met grote daken op, om daar ook panelen op te leggen. Van der Meer was vol lof: ,,Dit is een voorbeeld waarmee we Nederland duurzamer kunnen maken en een mooie eerste stap.’’