Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juni 2019

Vlaggenmasten moeten weg


KAAG – Foldertjes op de veerpont, een drijvend reclamebord en drie wapperende vlaggen aan de vlaggenmasten; het is een doorn in het oog van een omwonende. Hij kan het niet meer aanzien; iedere keer ergert hij zich aan deze vorm van gezichtsvervuiling. Een handhavingsverzoek is ingediend bij de gemeente en het college van burgemeester en wethouders stelt de man in het gelijk.

Wethouder Petra van der Wereld licht toe: ,,Er zal een gesprek plaatsvinden met de firma Hoogenboom, waarin wordt verzocht de vlaggenmasten en het drijvende reclamebord te verwijderen. Hierdoor zullen de overtredingen worden beëindigd.’’ De drie vlaggenmasten ontving de gemeente Kaag en Braassem enkele maanden geleden als cadeau van de firma Hoogenboom, die het veerpont dertig jaar lang bediend had. Maar voor die vlaggenmasten is nooit een omgevingsvergunning afgegeven. De wethouder constateert nu: ,,Wij hadden die gift niet mogen accepteren; dat was niet handig.’’

Tegen de reclame-uitingen op de veerpont kan de gemeente Kaag en Braassem niets doen; hiervoor is een privaatrechtelijke overeenkomst afgesloten door ODV Maritiem. Het Het drijvende reclamebord ligt op het grondgebied van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente Kaag en Braassem laat het aan Haarlemmermeer over om te kijken, of dat bord verwijderd moet worden.