Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Biljarten als volksverbinder

HOOGMADE – Vergeet het snooker en pool; in Hoogmade willen de inwoners het liefst biljaren in de kroeg. Vorige week is daarom de Hoogmadese Biljart Club Dun Kijken opgericht, op een geschikte locatie uiteraard; aan de stamtafel in De Barg.

Het bestuur van Dun Kijken wil de biljartsport in Hoogmade stimuleren. Iedereen is welkom: beginners en gevorderden. Gehoopt wordt, dat de kroeg dan meer dan twee keer per week kan worden afgehuurd om het edele ballenspel te spelen. Voor de beginners is er een ervaren biljarterbegeleider aanwezig om de biljartkneepjes in de vingers te krijgen.

Wie niet zo veel heeft met een keu en een pommerans, kan zich naast het biljarten ook uitleven met een dartboard. En er zijn plannen bij de Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) voor het realiseren van een jeu-de-boulesbaan, zodat in Hoogmade uiteindelijk een Dorps Ontmoetings Plek (DOP) ontstaat, aldus Hein de Groot, voorzitter van Dun Kijken.