Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Compensatie voor Papeneiland


Papenveer - Omdat er een compleet eiland verschijnt in de Langeraarse Plassen, verdwijnt er dus ook water. En volgens de regels van het Hoogheemraadschap van Rijnland moet dat water elders binnen hetzelfde peilgebied gecompenseerd worden. Hardop wordt gesproken over het deels laten verdwijnen van de historische windakker aan de Bloemenstraat en dat leidde tot grote onrust bij de omwonenden. Zij vechten voor het behoud van dit unieke stukje natuur en cultuurhistorie, waarover het AD vorige week schreef.

De initiatiefnemers van het Papeneiland willen hier nog weinig over kwijt, al laten Jan van Tol en Peter van Eijk wel weten: ,,Het water moet wel gecompenseerd worden. Daarover zijn we in gesprek en een klein deel van de compensatie zou de locatie bij de Bloemenstraat kunnen zijn. Maar we moeten nog met die mensen in gesprek. Er zijn een aantal mogelijkheden, maar we willen daar nu niet onze tijd aan spenderen. Elk lettertje in de krant hierover wekt al verwachtingen bij de mensen. Maar het komt best wel goed.’’