Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Klaar voor de duurzame toekomst


LEIMUIDEN – In het landelijke dorpje Leimuiden vind je nog een échte ambachtelijke slager; Keurslager J. van der Meer. Al jaren is Juriën van der Meer (32) bij zijn vader Johan (65) in de leer, om het echte slagersvak onder de knie te krijgen. En dat niet alleen; hij zorgt voor een complete vernieuwing van het ambachtelijke beroep en een mooie toekomst staat het bedrijf te wachten, wanneer de feestelijke heropening plaatsvindt op vrijdag 19 juli.

Het eten van vlees is absoluut noodzakelijk, als je gezond wilt leven en alle benodigde vitaminen en mineralen binnen wilt krijgen. Maar natuurlijk wil je ook, dat er voor die tijd goed voor de dieren gezorgd wordt. En dat is precies waar Keurslager J. van der Meer voor staat. ,,Onze koeien kunnen bij een boer in Aarlanderveen genieten van het groenste gras. De kalveren groeien op bij hun moeder in de wei en ze krijgen allemaal hetzelfde gezonde en duurzame voer.’’

Steeds meer klanten willen weten, waar de producten vandaan komen. En terecht, zo stellen vader en zoon. Daarom organiseren ze op de dag van de officiële opening een proeverij. De toeleveranciers vertellen dan de achtergrondgeschiedenis van de producten aan de klanten. Zo krijg je te horen, dat de kippen meer ruimte hebben en op een natuurlijke manier hun voer bij elkaar kunnen scharrelen. En de varkens worden bij een Zeeuwse boer gehaald, nadat ze een leven lang hebben kunnen luieren op de beste strobedden. Natuurlijk kun je dan gratis proeven van al die heerlijke vleessoorten.

Het past in het duurzaamheidsdenken van Juriën en Johan. ,,We willen zo diervriendelijk, milieuvriendelijk en energiezuinig werken.’’ Zo worden de koeien extern geslacht, komen daarna in hun geheel weer terug, om vervolgens door zoon en vader op hun eigen manier te worden verwerkt. Het is een van de redenen, dat sinds de oprichting in 1950 dit familiebedrijf floreert. Ook na 69 jaar komen de mensen vanuit heel Leimuiden en omgeving naar deze keurslager toe. En met de volledig opgeknapte en heringerichte winkel is het voor de klanten een genot hier te komen.

Iedere klant krijgt op donderdag, vrijdag en zaterdag een halve worst cadeau en kan gebruik maken van de tasactie. Vader en zoon zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet: ,,We zijn de enigste slager in het dorp en hebben hier onze vaste klantenkring. We blijven ons onderscheiden met onze eigen gemaakte producten en iedere keer staat de kwaliteit én duurzaamheid voorop. Dat is ook de reden, waarom onze klanten steeds weer bij ons terug komen.’’