Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

MMO kan fluiten naar veldgeld


KAAG EN BRAASSEM – De voetbalvereniging MMO krijgt voorlopig geen cent van de gemeente voor een beter voetbalveld. Eerder dit jaar pleitte het MMO-bestuur voor financiële steun, zodat de club een hybride voetbalveld kon aanleggen. Maar na gesprekken met de KNVB en de gemeente wil MMO nu ‘met lava ingestrooide grasvelden’.

Het college van burgemeester en wethouders trekt echter niet de portemonnee om de hiervoor benodigde 160.000 euro te betalen. ,,De financiering voor de natuurgrasvelden heeft de gemeente ondergebracht bij de SBGB (Stichting Beheer Gemeentelijke Buitensportaccommodaties). Via deze stichting stelt de gemeente middelen beschikbaar voor het onderhoud, renovatie en vervanging van grasvelden. De financieringsvraag voor een (lava ingestrooid) grasveld hoort daarom in eerste instantie thuis bij de SBGB’’, aldus het gemeentebestuur.

Kortom: toedeledokie en succes?! Burgemeester Marina van der Velde: ,,Ik hoop dat zij dat niet denken. Er is wat discussie over de noodzaak die zij voelen en het wel of niet aangetoond worden van die noodzaak. De SBGB heeft dat overzicht wel. Ik wist niet dat de MMO al een lavaveld had. Ze moeten eerst laten weten, waarom ze denken dat ze die extra capaciteit nodig hebben en of dat geld niet gevonden kan worden in het budget van de SBGB. Pas als je dat in beeld hebt en er nog een probleem is; komt het ons dan vertellen.’’