Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Nieuwe containers snel vervangen


Nieuwkoop – De inwoners worden er keer op keer op gewezen, dat ze goed moeten omgaan met hun spullen. En dat het te vroeg weggooien van goederen zonde is. Maar VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer wees wethouder Bernadette Wolters er op, dat de gemeente dat nu juist wél doet.

De Kleer: ,,in nieuwe wijken, moeten de groene containers helemaal vervangen worden, die minder dan drie jaar oud zijn. Dat is zonde, dat het idee van duurzaamheid zijn doel een beetje gaat overstijgen.’’ Wolters stelde hierop, dat alle containers in één keer worden vervangen ,,omdat de containers met een chip voorzien moeten worden’’. Maar dat bleek helemaal niet te kloppen, zo wees De Kleer haar terecht: ,,Chips komen alleen op de grijze containers en niet op de groene containers.’’ Wolters moest haar ongelijk toegeven. Maar ze bleef bij haar standpunt, dat het op de langere termijn ,,efficiënter is om alle containers in één keer te vervangen’’.