Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

,,Schiphol belemmert woningbouw’’


Nieuwkoop – De groei van het aantal vluchten van Schiphol gaat ten koste van de natuur, gezondheid en woningbouwambities van de gemeente Nieuwkoop. De stikstofspuwende vliegtuigen dragen bij aan een ongezond leefklimaat. En juist die overmatige stikstof is voor de Raad van State reden geweest om alle bouwaanvragen in te perken.

Fractievoorzitter Lizet Keijzers (SBN) is het zat: ,,Nieuwkoop moet niet op slot. We maken ons zorgen over het lawaai en de stikstof van vliegverkeer. Door die stikstof mogen we minder bouwen.’’ Raadslid Berry Dors (NN) beaamt: ,,Schiphol is een rem op de mogelijkheden die we krijgen van de Provincie Zuid-Holland om woningen te ontwikkelen.’’ Deze woorden werden warm verwelkomd door wethouder Guus Elkhuizen. Hij verwees opmerkingen, dat vliegtuiggroei samen kan gaan met minder overlast naar het land der fabelen.