Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juli 2019

Stoplichten of voorrangskruising


ROELOFARENDSVEEN – Het kruispunt Braassemdreef-Noordeinde wordt aangepakt. Nu al is zeker, dat het geen rotonde wordt. De gemeente Kaag en Braassem denkt na, of er stoplichten komen of dat het kruispunt verhoogd wordt.

Nog vijf varianten zijn er over. Twee varianten met verkeerslichten, twee varianten waarbij het verkeer op de Braassemdreef voorrang krijgt en één variant met voorrangsverkeer op Noordeinde. Na afloop van de presentatie door Martin van der Kruijt van bureau Sweco, werd al duidelijk wat de voorkeursvariant van dat bureau is: ‘Voorrang Braassemdreef – Oeverdreef met fietsdomein’. Hierbij krijgt het links afslaand verkeer vanaf de Braassemdreef een eigen opstelplaats, komen er fietsstroken op de Braassemdreef/Oeverdreef en wordt het kruispunt rood geverfd. Om aan te geven, dat het een ‘fietsdomein’ is. Het kruispunt wordt verhoogd, om het verkeer af te remmen, maar de wachttijd voor al het verkeer blijft beperkt.

Inwoners, die eerder hun eigen ideeën hadden ingediend, luisterden naar de presentatie. En waren niet blij. ,,U hebt het alleen maar over voertuigen en niet over wandelaars; mijn haren staan stijf omhoog’’, liet een man weten. John van Rijn en Rob van Diemen wilden de voorrang van het verkeer op Noordeinde hebben, al denken ze dat hun wens niet doorgaat: ,,Heembouw wil dat de Braassemdreef voorrang krijgt en wie betaalt, die bepaalt.’’

De aanwezigen konden gele briefjes neerleggen bij de variant die zij het beste vonden. Gemeenteraadslid Johan Hoogendoorn (CDA) miste een stuk veiligheid voor de voetgangers: ,,Beter een geremde auto dan een platte voetganger. Laat ze maar zebrapaden aanleggen.’’ Wethouder Yvonne Peters liet weten, dat de definitieve varianten binnen een paar maanden wordt gemaakt. ,,We kunnen nadenken om toch zebrapaden aan te leggen op de voorrangskruising.’’