Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Vink bouwt De Lei


Leimuiden – Het bouwbedrijf Vink Bouw bv uit Nieuwkoop mag het Integraal Kindcentrum (IKC) de Lei in Leimuiden gaan bouwen. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor deze onderneming gekozen, vanwege de gevraagde prijs en geboden kwaliteit. Maar uiteindelijk moet de gemeente meer geld betalen, dan was voorzien.

Kaag en Braassem hoopte, dat de kosten beperkt konden blijven tot 7 miljoen euro, maar na een openbare inschrijving bleken alle marktpartijen meer geld te willen hebben. De gemeenteraad heeft ingestemd met een extra krediet van 270.000 euro en voor 7.270.000 euro wil Vink Bouw de school wel bouwen. Vink Bouw wil na de aankomende bouwvakvakantie beginnen met de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden in het derde kwartaal van 2020 zijn afgerond; na de herfstvakantie in 2020 is de school dan klaar voor gebruik.