Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Windakker blijft bestaan


Papenveer – De historische windakker bij de Bloemenstraat in Papenveer blijft toch behouden. Dat kon Peter van Eijk, mede-initiatiefnemer van het Papeneiland dinsdag vertellen.

Het Papeneiland, een nieuw stuk land van zo’n 2.000 m2 omvang, wordt in de zomer van 2020 gerealiseerd in de Zuidplas. De Stichting STOEP (Stichting Tot Ontwikkeling van het Ecologische Papeneiland) is verantwoordelijk voor het vinden van ‘watercompensatie’. Het Waterschap heeft namelijk de regel: als er water verdwijnt, moet er ook nieuw water gecreëerd worden.

Oorspronkelijk dachten de initiatiefnemers van Papeneiland, dat het afgraven van de windakker ideaal zou zijn als compensatiewater. Maar ze schrokken van de ophef die hierover ontstond bij de bewoners van de Bloemenstraat. Bijna alle huishoudens dienden een bezwaar in tegen het afgraven van de akker. Van Eijk: ,,We stoppen dus met het plan om de windakker af te graven. Te veel mensen zijn hier tegenstander van. We hebben de dingen verkeerd ingeschat en willen geen ruzie zoeken. We gaan elders vervangend water zoeken.’’