Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Zoeken naar mooier groen


KAAG EN BRAASSEM – De komende jaren heeft de gemeente Kaag en Braassem in totaal 400.000 euro extra te besteden aan groen. Maar moet dat geld besteed worden aan extra bomen en bloemrijke bermen of gaat het in de grote pot van het achterstallig onderhoud? Daarover spraken de raadsleden maandagavond met elkaar.

Tijdens een presentatie kwam de wens van de ambtenaren naar voren: ,,investeer in kwaliteit en niet in kwantiteit. Hiermee creëren we een groenere beleving en reserveren we geld voor het beheer van het groen.’’ Wethouder Inge van der Meer steunt dit idee, maar de gemeenteraadsleden zijn nog niet zo ver.

Zo had raadslid Hilde Bax (SVKB) een heel waslijstje aan ideeën voor ‘mooier groen’: ,,Bloeiende bermen langs de fietspaden, groene paden over de polderdijken, een ruiterpad, openbaar toegankelijke fruitbomen en bijenkasten’’, somde ze op. De gemeenteraadsleden gingen vervolgens in twee groepen praten over wat ze willen, dat er met de vier ton de komende jaren gaat gebeuren. De uitkomst was, dat bij ‘biodiversiteit’ centraal moet staan bij zowel groenonderhoud als de aanplant van nieuw groen. Ook was er veel steun voor een voorstel voor het planten van extra bomen in het buitengebied; hierdoor wordt namelijk extra CO2 omgezet in zuurstof.

De komende jaren gaan de ambtenaren een voorstel maken voor de raadsleden. Inwoners en organisaties, die goede ideeën hebben om Kaag en Braassem groener te maken, kunnen hun voorstellen tot en met augustus indienen bij de gemeente.