Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Afvalvrij


KAAG EN BRAASSEM – Leerlingen van basisscholen in Kaag en Braassem gaan meedoen met een ‘afvalbattle’. De leerlingen van de school, die het komende jaar het meeste afval scheiden, krijgen een schoolreis aangeboden door Cyclus.


Om de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 de noodzaak van het afval scheiden bij te brengen, komt eerst ‘Maarten Milieu’ langs, die een afvalles gaat geven. Daarin wordt verteld over het voorkomen van (zwerf)afval en wat afval scheiden precies inhoudt. Dan wordt de afvalbattle gestart, waarbij de leerlingen worden uitgedaagd zo min mogelijk restafval in de klas te produceren.


Iedere week wordt de hoeveelheid restafval in de eigen klas gemeten en doorgegeven aan Cyclus. Tijdens de actieperiode kunnen de kinderen bijhouden, hoe hun school het doet ten opzichte van de andere scholen. Aan het eind van het schooljaar komt Maarten Milieu weer langs om het certificaat ‘Afvalvrije School’ uit te reiken. Ook wordt dan een ‘Afvalvrije School’ stoeptegel gelegd. De scholen kunnen zich nu aanmelden voor deze wedstrijd.