Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Dorpsauto


HOOGMADE – Als minimaal vijf inwoners meewerken, krijgt Hoogmade als allereerste dorp in het westen van Nederland haar eigen Dorpsauto. Deze elektrische leenauto is al gemeengoed in Friesland en Groningen en dankzij Job Grovenstein wordt de Dorpsauto waarschijnlijk ook ingevoerd in Hoogmade.


Grovenstein: ,,Een elektrische dorpsauto is goed voor het milieu en mensen kunnen hun eigen auto van de hand doen. Zodat ze af en toe die auto gebruiken. Ik hoop zelf dat veel mensen hier aan deel zullen nemen, om de simpele reden dat het ontzettend goed is voor het milieu. Je doet je oude diesel- of benzinewagen van de hand, die veel co2 uitstoot hebben. En het is ook goed voor de  portemonnee. Heel veel auto’s staan langs de kant van de weg en worden heel weinig gebruikt. Als je wat flexibel bent in hetnmaken van afspraken, dan is dit dé oplossing voor mensen zelf en het milieu.


Als er vijf gezinnen mee willen doen met het initiatief voor de Dorpsauto, wil een autodealer één auto parkeren op een van de twee daarvoor bestemde oplaadplaatsen in het dorp. Voor 5 euro per maand word je lid. Het gebruik van een Dorpsauto kan al vanaf 2,75 euro per uur en 5 cent per kilometer.

Voor meer informatie: www.easy-driving.eu. Aanmelden kan via: jobgrovenstein@live.com.