Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Kleuren kiezen


Ter Aar – De komst van de Vomar achter de Intratuin is onvermijdelijk. En dit kan leiden tot een toename van het auto- en vrachtverkeer op de Kerkweg. De omwonenden roepen al een jaar, dat de gemeente Nieuwkoop moet zorgen voor verkeersmaatregelen, zodat de situatie veiliger wordt. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu de verkeersplannen openbaar gemaakt.


De huidige wegversmallingen op de Kerkweg gaan verdwijnen. Onderdeel van de verkeersaanpassingen is ook, dat het asfalt op de kruisingen een ander kleurtje krijgt. Inwoners kunnen kiezen tussen ‘verkeersgeel’ en ‘okergeel’. Maar ook mag je aangeven, of je de kleur van de kantverharding in ‘verkeersgrijs’, ‘steengrijs’ of ‘orientrood’ wilt hebben. De kleurstalen liggen in de showroom van het benzinestation tegenover de Intratuin. Helaas is er verder geen uitleg bij en ook staat niet aangegeven, hoe de inwoners hun gewenste wegkleuren aan de gemeente door kunnen geven.


Gerard Zandboer komt langs om te tanken bij autoservice Den Blanken en hij wil wel even kijken naar de kleurenstalen. ,,Maak het wegdek maar rood en kleur de stoepranden geel. Dat valt op en zie je meteen’’, geeft hij aan. Dat inwoners een keuze kunnen maken, vindt Zandboer prima. ,,Al weet ik niet wat ze er verder mee gaan doen. En persoonlijk zou ik de stalen niet in de showroom van het benzinestation hebben gelegd.’’


Robin de Haan wil liever dat de randen van de weg lichtgrijs worden, maar ziet ook liever een rode kleur voor het wegdek. En Gerard, die niet met zijn achternaam in de krant wil, vindt: ,,Geef het wegdek maar een gele kleur; dat is lekker opvallend.’’ Inwoners kunnen tot 2 augustus hun voorkeuren doorgeven via de gemeentelijke website.