Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Schipholparkeren


ROELOFARENDSVEEN – Glastuinbouwgebied mag niet gebruikt worden als parkeerplaatsen voor vakantievierders, die hun auto daar neerzetten om vanaf Schiphol naar verre bestemmingen te gaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier een stokje voor gestoken.


Een ondernemer had zo’n 200 parkeerplaatsen gerealiseerd op het perceel achter de Geestweg 10 in Roelofarendsveen. Zonder hiervoor toestemming te vragen bij de gemeente. Maar de toezichthouders viel het op, dat er plotseling honderden auto’s stonden op het terrein. En daar is het glastuinbouwgebied niet voor bedoeld. Wethouder Petra van der Wereld: ,,Dit is in strijd met het bestemmingsplan en hiervoor is geen omgevingsvergunning verleend. Als je dit soort plannen hebt, kom dan bij ons langs. Maar doe het niet zonder te vragen.’’ Uiterlijk 10 augustus moeten alle auto’s verdwenen zijn.