Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

31 woningen op plek Koetshuis


Nieuwkoop – Op de locatie van het Koetshuis worden 31 woningen voor senioren en starters gebouwd. Dat maakte Caroline Nolet, directeur van de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) donderdagavond bekend.


Een half jaar zat Nolet in onzekerheid; een ecoloog onderzocht gedurende die tijd, of vleermuizen zich in het Koetshuis genesteld hadden. Dat blijkt niet zo te zijn, al zitten die beschermde diertjes wel in het pand ernaast; de Hoefslag. Maar nu blijkt dat er geen nesten verstoord worden, kan het Koetshuis gesloopt worden.


WSN wil de omwonenden informeren over de type woningen die er komen, maar wil ook hun mening en ideeën horen. Waarschijnlijk in november wordt daarom een inloopavond georganiseerd, kondigde Nolet aan. ,,We zetten een aantal sfeerbeelden neer over wat we gaan bouwen en hopen te horen, wat de mensen daar als omwonenden of aanstaande huurders van vinden. De start van de bouw begint in het voorjaar van 2021 en de woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd.