Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Column


Veteranenboek


Volgend jaar gaat er met uw hulp waarschijnlijk iets moois gebeuren, waarde columnlezer. De Stichting Zinsnede wil het ‘Veteranenboek Kaag en Braassem’ uitbrengen. Met daarin ervaringsverhalen van mannen en vrouwen, die hun leven gewaagd hebben om vrede te brengen of te handhaven voor mensen in verre landen.


Als u denkt: ‘Veteranen, dat zijn toch die oude mannen die naar Nederlands-Indië zijn geweest?’, dan hebt u het mis. Veteranen zijn ook vrouwen en mannen, tussen 18 en 118 jaar die zijn uitgezonden naar landen als Libanon, Afghanistan, Irak, Nieuw-Guinea, Mali en tientallen andere landen. Ieder van hun verhalen is uniek en verdient het om behouden te blijven.


De bedoeling van het Veteranenboek Kaag en Braassem is, om enkele tientallen ervaringsverhalen vast te leggen; aangevuld met foto’s uit de eigen collectie van de geïnterviewde veteraan. Het eindresultaat wordt een prachtig boek, waarbij de lezer een indruk krijgt wat inwoners van Kaag en Braassem doorstaan hebben. En hoe ze er in het dagelijks leven van tegenwoordig mee omgaan. Hopelijk zorgt dit boek ook voor een stuk waardering voor de inzet van de veteranen zelf.


Onlangs doneerde het Fonds Alphen e.o. een prachtig bedrag, zodat dit boek gerealiseerd kan worden. Maar de Stichting Zinsnede wil heel graag, dat alle groep 8 basisschoolleerlingen volgend jaar een gratis exemplaar krijgen van het Veteranenboek Kaag en Braassem. In 2020 leven we namelijk al 75 jaar in vrede. Dit boek helpt kinderen om het behoud van vrede en veiligheid te waarderen.
Daarom is er nog extra geld nodig; Iedere donateur krijgt voor elke 50 euro aan zijn/haar bijdrage, na realisatie van het Veteranenboek Kaag en Braassem, een gratis exemplaar. Bedrijven kunnen ook hun logo en naamsvermelding in het boek krijgen, bij een donatie vanaf 500 euro. Wilt u de realisatie van het Veteranenboek Kaag en Braassem steunen? Maak dan een bedrag over aan de Stichting Zinsnede op het volgende bankrekeningnummer: NL21 RABO 0195 2994 77. Vermeld hierbij svp: ‘Veteranenboek Kaag en Braassem’. Hartelijk dank namens de veteranen!