Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

IKC


WOUBRUGGE – De benodigde miljoenen euro’s heeft de gemeente Kaag en Braassem er nog niet voor gereserveerd. Maar het is nu al wel duidelijk, waar het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) in Woubrugge waarschijnlijk zal komen.


Het bureau Goudkuil Bouwmanagement heeft bekeken, waar zo’n nieuw en modern schoolgebouw voor het dorp moet komen. Hierbij is overleg gevoerd met onder meer De Kinderkring, Snoopy en Floreokids. Al snel werd duidelijk, dat het IKC het beste kan komen op één van de vrijkomende schoollocaties.


En de beste plek is de locatie, waar nu De Kinderkring staat. Dat is namelijk centraal gelegen in het dorp en gunstig(er) met oog op verkeersveiligheid. Kinderen, die tijdens de schooluren gaan sporten, wordt het ook gemakkelijker en veiliger gemaakt. Met een bruggetje wordt een veilige verbinding gerealiseerd naar de dichtbij gelegen VV Woubrugge.


Bijkomend voordeel van het bouwen van een IKC op de Kinderkringplek is, dat de plek ‘Esselyckerwoude’ gebruikt kan worden om daar zo’n 18 appartementen te plaatsen. Met de opbrengsten van de verkoop van die grond kan de gemeente een deel van de kosten voor het IKC-gebouw compenseren.


Uit de resultaten van het onderzoek blijkt, dat nog niet iedereen laaiend enthousiast is over de geplande locatie. Het bureau adviseert de gemeente ‘te bemiddelen tussen de twee kinderopvangpartijen. En ook te bemiddelen tussen de TV Woubrugge en de IJsvereniging om te komen tot een werkbare oplossing voor alle betrokkenen’.


De gemeenteraad heeft in haar meerjarenbegroting voor de jaren 2020 tot 2024 nog geen geld gereserveerd voor de bouw van het IKC Woubrugge. In de loop van volgend jaar buigen de politici zich over de vraag of Kaag en Braassem enkele miljoenen over heeft voor de bouw van het IKC, wanneer dat geld moet worden uitgegeven en of het kan uit de huidige reserves van de gemeente.