Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Kruising


ROELOFARENDSVEEN – De kruising Braassemdreef – Noordeinde in Roelofarendsveen doet de gemoederen van de inwoners flink roeren. Weggebruikers klagen, dat ze de huidige kruising onoverzichtelijk vinden. Na een informatieavond in juli heeft het college van burgemeester en wethouders nu een keuze gemaakt over het opnieuw inrichten van deze kruising.


In de nieuwe variant wordt de Braassemdreef een voorrangsweg. Dat betekent, dat het verkeer op die weg door mag rijden, terwijl het verkeer op Noordeinde moet wachten, tot de vrachtwagens en auto’s op de Braassemdreef gepasseerd zijn. In de uitwerking van deze variant is het de bedoeling, dat er meer ruimte wordt gereserveerd voor de fietsers. Ook moeten er snelheidsremmende maatregelen komen en wordt daarnaast gekeken naar de inrichting, waar het gaat om voetgangersoversteekplaatsen.


Op woensdag 30 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de kruising Braassemdreef - Noordeinde. Die inloopavond is van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. De inwoners kunnen zich dan buigen over de plannen en hun commentaar geven.