Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Onwenselijk


ROELOFARENDSVEEN – Het college van burgemeester en wethouders vindt de plannen voor een vrijstaande woning langs de Groenwoudskade in Roelfarendsveen ‘onwenselijk’. Nu is dit terrein aan het begin van de Groenewoudskade nog een open kavel, maar voor het terrein er naast is al een vergunning verleend voor de bouw van een vrijstaande woning. Een nieuw huis op dat braakliggende grasveld aan het water, deels omringd door bomen, is volgens het gemeentebestuur ‘niet passend binnen provinciaal en gemeentelijk beleid’. Bovendien zou het ten koste gaan van de ruimtelijke kwaliteit.


Nu heeft het perceel nog de bestemming ‘Agrarisch’. Voor de komst van een woning moet dus het
bestemmingsplan gewijzigd worden, maar daar wil de gemeente niet aan meewerken. Volgens het gemeentebestuur valt het perceel ‘buiten de contour van bestaand stads- en dorpsgebied’. Met het wijzigen van agrarische bestemmingen, zodat daar huizen gebouwd kunnen worden in het buitengebied, moet de gemeente ‘zeer terughoudend omgaan’, zo luidt een ambtelijk advies. De initiatiefnemer voor deze woning heeft aan de gemeente aangegeven, dat er ‘één of zelfs twee wooneenheden zijn verdwenen op het aangrenzende perceel’ en dat er dus best een woning op zijn terrein gebouwd kan worden. Maar dat argument vindt de gemeente ‘niet relevant’, omdat op het betreffende perceel zelf nooit een woning heeft gestaan, zo blijkt uit het ambtelijk advies.