Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Pontkosten


KAAG – De gemeente Haarlemmermeer betaalt per jaar 19.000 euro aan de gemeente Kaag en Braassem. Hiermee deelt Haarlemmermeer mee in het risico van de begroting van het pontveer. ,,Door het afsluiten van de bestuurlijke overeenkomst kan € 19.000 van de stijging van de exploitatiebijdrage als gevolg van de nieuwe aanbesteding worden opgevangen’’, zo laat de gemeente weten.


De inwoners van Kaag en Buitenkaag kunnen als voetganger met een bewonersvignet zonder betaling gebruik maken van de pontveer Kaag. De gemeente Haarlemmermeer is gevraagd een exploitatiebijdrage te doen. ,,Aangezien bewoners van Buitenkaag (onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer) met een bewonersvignet zonder betaling gebruik kunnen maken van de veerdienst, is een bijdrage vanuit de gemeente Haarlemmermeer gerechtvaardigd.’’