Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Sloopfeestje voor Koetshuis


Nieuwkoop – Het Koetshuis (Dorpsstraat 33) verdwijnt definitief van de aardbodem; vanaf november gaat de hamer er in en wordt dit markante pand ‘circulair gesloopt’. Dat houdt in dat meer dan 90% van alle vrijkomende materialen wordt hergebruikt.


De Woningstichting Nieuwkoop (WSN) kiest bewust voor deze manier van slopen; op die manier kan (bouw)afval namelijk weer als grondstof gebruikt worden. WSN viert een ‘sloopfeestje’ voor genodigden. Op 29 oktober wordt dan nog één keer het champagneglas geheven op dit markante pand, dat sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw een vertrouwd beeld in het dorp is. Daarna mag wethouder Guus Elkhuizen de eerste sloopwerkzaamheden uitvoeren.