Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Starterswoningen op centrumlocatie

Nieuwveen- De Woningstichting Nieuwkoop (WSN) wil veertig tot vijftig woningen bouwen op de centrumlocatie A.H. Kooistrastraat in Nieuwveen. 

En tien van die woningen komen beschikbaar voor cliënten van Ipse de Brugge. Dat maakte WSN-directeur Caroline Nolet donderdagavond bekend.

Nolet: ,,Er komen circa 45 woningen voor starters en senioren en Ipse zorgt voor  een fysiotherapie- en een gemeenschapsruimte.’’ Het gebouw wordt maximaal drie verdiepingen hoog en in de omgeving blijft de mogelijkheid om te kunnen genieten van het groen. ,,We willen een verbinding makten tussen het prachtige park van Ursula en de rest van de gemeente. Het is doodzonde om het park te verbergen achter allerlei bebouwing. Ipse wil heel graag dat mensen hun park binnenlopen en dat hun cliënten wat makkelijker contact maken met de rest van de wereld.’’ Volgens Nolet zijn de Dorpsraad, de gemeente en het seniorenplatform ‘enthousiast’ over zo’n groene corridor tussen de Kooistrastraat en het Park Ursula.’’

Op het terrein staat één grote boom en in de huidige bouwplannen blijft die boom behouden. In november komt er een inloopavond voor omwonenden. Mochten de bouwplannen naar aanleiding van die bijeenkomst drastisch wijzigen, dan zou de boom alsnog kunnen sneuvelen. Nolet: ,,Als er bijzondere wensen komen, is het de vraag of we die boom gaan handhaven. De gemeenschap moet dan bepalen, wat zij belangrijker vindt: die boom of een bepaald type woningen.’’