Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Verhuizen voor senioren


Met behoud van huurlasten


Nieuwkoop – De Woningstichting Nieuwkoop (WSN) begint deze maand met een proef om senioren aan te sporen te verhuizen. Wanneer zij vanuit hun gehuurde eengezinswoning gaan en in nieuwe appartementen trekken, komen die eengezinswoningen weer vrij voor jongeren uit deze gemeente.


Directeur-bestuurder Caroline Nolet van WSN lichtte het plan donderdagavond toe. ,,We stellen senioren, die een huurwoning achterlaten, in de gelegenheid om met voorrang naar een seniorenwoning te verhuizen. Zij mogen dan met behoud van nagenoeg hun oude huur naar een nieuwe woning verhuizen.’’ Dit is een belangrijke wijziging; veel oudere inwoners willen namelijk best wat kleiner wonen, zonder de zorgen voor een tuin en het vele trappen lopen. Maar dan haken senioren voor een verhuizing vaak af, als blijkt dat ze meer moeten gaan betalen voor een kleinere ruimte.


Nolet wil deze bezwaren dus opvangen met deze oplossing. De vrijgekomen woningen worden weer toegewezen aan jonge gezinnen en jonge stellen uit de gemeente Nieuwkoop. Hiermee zou er weer wat schot moeten komen in de woningmarkt.’’ In haar vorige functie bij IJmere heeft Nolet een vergelijkbare proef uitgevoerd en dat bleek een groot succes. ,,Het heeft uiteindelijk geleid tot 350 doorstromers.’’ De pilot duurt tot juni volgend jaar. Nolet: ,,We kijken dan of we meer jongeren gehuisvest hebben.’’