Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Wethouder wil geen extra bedrijventerreinen


Nieuwkoop – Wethouder Antoinette Ingwersen is niet van plan om gebieden aan te wijzen, waar nieuwe bedrijventerrein kunnen komen. VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer riep haar daar toe op, omdat een onderzoeksrapport van STEC aangaf, dat Nieuwkoop tot 2030 tussen vijf en tien hectare aan bedrijventerreinen tekort komt. Volgens Ingwersen zijn er voldoende alternatieven.


De Kleer gaf aan, dat er nu nog maar 1,7 hectare aan beschikbaar bedrijventerrein is. Hij kreeg steun van Leo Kooyman, voorzitter van Verenigde Ondernemers Nieuwkoop. ,,We zijn bij veel ondernemers geweest. Ze zijn vaak niet tevreden over de huidige huisvesting en willen uitbreiden en hun bedrijven verschuiven.’’


Volgens Ingwersen is hier echter nog ruimte genoeg voor. Het komende jaar kom 6,3 hectare aan bedrijventerrein vrij voor Schoterhoek II. ,,We gaan eerst dit terrein vol krijgen. Daarna willen we de bestaande bedrijventerreinen revitaliseren (opknappen, JD). Laten we bedrijventerreinen intensiveren; doe er een verdiepinkje bovenop, bij de bestaande panden. We houden in de gaten, of er ruimte vrij komt. Gewoon slim blijven kijken en je ogen open houden.’’


Kooyman waarschuwde voor een vertrek van allerlei bedrijven uit de gemeente: ,,Er zijn ondernemers die serieus zeggen: ‘Kan ik voldoende mijn vleugels uitslaan?’ Zo niet, dan kijken ze om zich heen.’’ Hij riep het college op, om naar de langere termijn te kijken voor de noodzaak van extra hectares bedrijventerrein.