Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Kerk wordt appartementengebouw


Nieuwkoop - Het bestuur van de Gereformeerde Kerk te Nieuwkoop heeft concrete plannen om de kerk aan de Achterweg 4 af te stoten en te sluiten. Zij verwachten, dat hier vanaf midden 2021 geen kerkelijke activiteiten meer plaats vinden. De bedoeling is, om hier woonappartementen in te laten komen. De Kerkenraad bevestigt dit nieuws desgevraagd.

Met kleine bouwkundige aanpassingen zijn het gebouw en de locatie naadloos om te bouwen tot appartementen. Het perceel biedt ook voldoende mogelijkheden voor parkeervoorzieningen. Dat het AD hier van op de hoogte was, kwam als een schok bij de leden van de kerk. Een kerkgangster geeft aan: ,,Deze informatie was bij ons nog niet bekend. We zouden het nog een jaar aankijken en we weten helemaal niet wie het gebouw koopt en wat er komt.’’